HockeyNews
PLUS

Pappersarbetet klart för Schilling – nu jagar Djurgården formen

(21985) Djurgården/Nichlas Falk
Bildbyrån

Publicerad: 18 januari 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har gått igenom ytterligare en prövning under coronapandemin med halva laget smittat.

Men nu finns det glada nyheter. Bland annat är nyförvärvet Cameron Schilling registrerad och spelklar.


De senaste dryga två veckorna har varit en pärs för Djurgården. Den nya vågen av covid-19-smitta har sköljt över spelare och ledare.


– Jag testade positivt, men har inte varit sjuk. Jag åkte in (till Hovet) förra måndagen och tog ett prov och så var det positivt. Då fick jag vara hemma en vecka till, säger Djurgårdscoachen Nichlas Falk till HockeyNews.se.


Men på måndagen var Djurgården tillbaka på allvar. Bara de långtidsskadade Niklas Svedberg, Marcus Högström och Jacob Josefson var borta, enligt Falk, och backen Linus Arnesson var den sista coronasmittade som behövde en sista dag i karantän för att vara på den säkra sidan.


– Alla som har varit coronasmittade ska vara tillbaka och från och med (tisdag) är vi fulltaliga där. Det känns jävligt bra, säger Falk.


Han fortsätter:


– Nu känns det som vi har tagit oss igenom det. Sedan vet man inte vart de som inte har blivit smittade tar vägen, men man har någon form av skydd i alla fall, vi som har varit smittade, i några månader i alla fall, har man hört. Men det verkar ju hända vad fan som helst med det här viruset. Nu är vi i full gång igen och det känns jävligt bra.


Hur många har varit smittade?


– Det är över tio spelare. Det är mer än halva laget, säger Nichlas Falk.


Djurgårdens senaste hemmamatch i SHL var den 28 december mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån.


Filiph Engsund har lämnat skadelistan och kör för fullt igen.


– Det känns hoppfullt och roligt.


LÄS MERTuff väg tillbaka till hetluften i SHL – Axelsson smittad av corona


Även den NHL-meriterade backen Cameron Schilling har börjat träna med Djurgården. Han kommer att få tröjnummer nio och är formellt sett spelklar till torsdagens möte med Färjestad i Karlstad.


Schilling spelade med Vancouvers farmarlag Abbotsford Canucks fram till jul.


– Det är några meter till att spela på. Jag tycker att han såg bra ut. Rörlig med sin storlek, säger Falk om Schillings omställning från liten rink till stor.


Så han spelar på torsdag?


– Det räknar vi med. Det var någon vecka sedan som han var på is, men han har spelat hela vägen fram. Det känns inte som något bekymmer.


Med alla spelare tillbaka siktar Djurgården på att ha tre kedjor med följande utseende:


Marcus Sörensen–Ludvig Rensfeldt–Filip Cederqvist

Paul Carey–William Eklund–Rhett Rakhshani

Dick Axelsson–Sebastian Strandberg–Niclas Bergfors


LÄS MERDick Axelsson i bekant kedja – William Eklund får ny roll i Djurgården


Det blir en ny roll för William Eklund på SHL-nivå.


– Han går center och det känns bra och roligt. Man märker när vi tränar tvåmål att han är med mycket i spelet, säger Nichlas Falk.


Efter alla framskjutna matcher väntar från och med torsdag och fram till OS-uppehållet den 7 februari tio matcher på 19 dagar för Djurgården.


– Hehe, det är vad det är. Det är inte så jävla mycket att fundera på. Självklart, vi har haft ett ganska lugnt spelschema fram till nu kan man väl säga. Det är inte ofta vi har spelat tre dagar i veckan. Nu är det bara att gå in i den här bubblan och verkligen försöka komma ut starkare än vad vi har varit.


Falk igen:


– Jag tycker att det är roligt att spela matcher. Sedan blir det tuffare för spelarna. Då gäller det att vi är smartare de dagar vi inte spelar med vad vi gör och hur vi planerar in dem så att vi har fullt krut till matcherna. Det blir lite finlir mellan matcherna.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!